Frank van Mosselveld ambitieus: "Moeten grootse opleiding zijn"

Frank van Mosselveld
Frank van Mosselveld Foto: © BSR Agency

De nieuwe algemeen directeur van FC Groningen, Frank van Mosselveld, heeft ambitieuze plannen met de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij wil dan ook de grootste worden in het Noorden met de opleiding.

De algemeen directeur geeft in gesprek met het Dagblad van het Noorden aan dat de jeugdopleiding erg belangrijk is. "De jeugdopleiding is een onderdeel waar we in moeten blijven investeren. Het is voor een club als FC Groningen nog steeds de goedkoopste manier om transferwaarde te creëren. Afgelopen jaar zijn heel mooie stappen gezet met de jongens die in het eerste elftal terecht zijn gekomen."

De directeur spreekt dan ook een ambitie uit voor de opleiding van FC Groningen: "Ik vind dat we als opleiding de grootste van het Noorden moeten zijn en moeten blijven. Ieder talent tussen Almere en de Wadden moet bij FC Groningen willen spelen", vertelt hij.

Volgens Van Mosselveld is er dan ook niets mooier dan het ontwikkelen van je eigen talent. "Eigen jongens vormden afgelopen seizoen een belangrijk aspect bij het ontstaan van de prachtige wisselwerking tussen publiek en het elftal. Dat zit hem in de trainer die perfect past bij de club, niet alleen voetbaltechnisch en tactisch, maar zeker ook als mens. Maar het zit hem ook zeker in die gasten die het eerste hebben bereikt en het talent dat er nog aan zit te komen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand