Frank Wormuth blikt vooruit: "Ik heb het gevoel dat het tijd is"

FC Groningen zit in een moeilijke fase op weg naar de uitwedstrijd tegen FC Twente. Toch heeft trainer Frank Wormuth vertrouwen in een resultaat op bezoek bij de Tukkers.

"Ik verwacht dat ze winnen", lacht Wormuth voor de camera van FC Groningen TV. "Ik heb die ervaring, want we hebben ook met Heracles Almelo bij FC Twente gewonnen. Dus het is mogelijk, maar we moeten natuurlijk ook de sterkte van de tegenstander zien. Voor in de omschakeling moeten wij heel snel zijn, de tegenstander doet dat ook. Ik heb het gevoel dat het tijd is. Ik ben heel enthousiast om te zien dat ze sterker worden. De taken zijn duidelijk, dus daarom zijn we heel positief."

Toch weet de oefenmeester dat het geen gemakkelijke opgave wordt in De Grolsch Veste. "Een grote uitdaging", geeft Wormuth aan. "Vooral in de omschakeling zullen we heel goed moeten opletten. FC Twente speelt voetbal op een manier, zoals wij die ook voor ogen hebben. Het grote verschil: zij hebben een ingespeelde ploeg, wij zijn onderweg. Maar: alles is mogelijk."

Wormuth kan in Enschede niet beschikken over de geschorste Radinio Balker en de langer geblesseerden Liam van Gelderen en Nordin Musampa. Eerste doelman Michael Verrips haakte vrijdag op de training af met een schouderblessure en kan ook niet spelen tegen FC Twente. Peter Leeuwenburgh staat daardoor onder de lat bij FC Groningen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov, Valente; Krüger en Pepi.

Lees meer:
0 reacties