Frank Wormuth geeft FC Groningen schop na: "Er is niet geluisterd"

in VoetbalTijd gaan Rene Wagelaar en Mick van Halst het voetbalweekend door. Deze week schuift trainer Frank Wormuth aan die zijn kijk geeft op het mislukte avontuur bij FC Groningen.

Van Halst vraagt of Wormuth zich nog verantwoordelijk voelt voor de degradatie van FC Groningen waarop de Duitser aangeeft. "Veertien wedstrijden, daar ben ik niet meer verantwoordelijk voor. In tegendeel, ik heb vanaf begin af aan gezegd waar de problemen zijn. Ze hebben ook geluisterd, één of twee weken, maar daarna niet meer. Nu ben ik zo ervaren, ik was tien jaar opleider. Ik heb ook met ploegen gewerkt die om handhaving gespeeld hebben. Er was ook duidelijk te zien wat de problemen waren, die heb ik aangekaart maar er is niet geluisterd."

Wormuth gaat verder in op de details en neemt geen blad voor de mond: "We hebben natuurlijk vaak over de voorwaarden voor succes gesproken. Eigenlijk weet ik wat we moeten doen, de theorie en de praktijk... Je moet mensen vinden die samen kunnen werken, een hiërarchie hebben. Bij Heracles had je met Blaswich en Pröpper had je een fantastische hiërarchie. Dat was fantastisch. Twee of drie mannen is genoeg, dat kan je bij Groningen niet vinden. Er waren drie jongens midden twintig de leiders. De doelstelling was iets te veranderen, maar dan moet iedereen meegaan. En ik had rugdekking nodig, dat was er niet", spuwt de trainer zijn gal.

Frank Wormuth werd half november ontslagen, maar ook na zijn vertrek kregen de Groningers het lek niet boven. De club degradeerde afgelopen weekend naar de Keuken Kampioen Divisie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand