Frank Wormuth slaat terug: "Werksituatie geestelijk onveilig"

Frank Wormuth in betere tijden
Frank Wormuth in betere tijden Foto: © Pro Shots

Frank Wormuth heeft in een statement gereageerd op de uitlatingen van technisch directeur Mark-Jan Fledderus en de clubleiding van FC Groningen. De club maakte maandag bekend dat er afscheid is genomen van de Duitse trainer. Fledderus gaf aan dat er geen draagvlak meer was voor de samenwerking en dat de aanstelling van Wormuth een grote inschattingsfout is geweest. Wormuth heeft in een statement gereageerd op de woorden van Fledderus.

“Voordat ik een contract bij FC Groningen tekende heb ik met Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde meerdere gesprekken gehad over de toenmalige situatie bij de club", zo begint Wormuth. "Het werd mij al snel duidelijk dat het niet een makkelijke situatie was, maar dat het een eis was om die te veranderen. Ik werd door hen overtuigd dat die situatie in goede samenwerking te veranderen was. Mark-Jan kende mijn werkwijze en ik had er vertrouwen in dat hij mij ter zijde zou staan gedurende het veranderingsproces, want veranderingen geven altijd weerstand. Helaas was die aanname een grote vergissing van mij.Dat bleek al vrij snel in de voorbereiding."

"Intern heb ik mijn visie met betrekking tot de door mij aangetroffen situatie én de in mijn ogen benodigde oplossingen daarom al in een vroeg stadium aangegeven bij de Directie", zo vervolgt de trainer. "Die oplossingen zijn er helaas nooit gekomen. Sterker nog: de pijlen werden al vrij snel op mij gericht. In plaats van dat de niet gewenste situatie moest veranderen werd mij dagelijks verzocht om mij aan te passen aan die niet gewenste situatie.Dat stond voor mijn gevoel haaks op datgene wat mij gevraagd was en waarvoor ik naar FC Groningen ben gekomen. Daardoor veranderden de spelregels, met alle gevolgen van dien. Ik voelde mij er helemaal niet prettig bij. Persoonlijk heb ik de dagelijkse werksituatie daardoor als zwaar en regelmatig als geestelijk onveilig ervaren."

"Ik herken mij dus niet in het beeld dat Mark-Jan Fledderus in het persbericht van FC Groningen over mij heeft geschetst", meldt Wormuth. "Het ontbreekt aan een juist feitenrelaas. Tevens worden oorzaken en gevolgen niet conform de feitelijkheden weergeven. Het is mijn taak om uit spelers te halen wat er in zit. Iets wat mij tot nu toe prima gelukt is in mijn carrière. Wát er in spelers zit is echter niet mijn verantwoordelijkheid. Die ligt bij anderen. Ik werk met de spelers die ik ter beschikking krijg en dat doe ik altijd met heel veel passie en plezier. Dus ook bij FC Groningen. Het samenwerken en mezelf verbinden met voetballers en een staf is het mooiste dat er is. Zelfs als het een grote uitdaging is. Natuurlijk ben je het wel eens niet met elkaar eens, maar als je openstaat voor elkaar én je het doel voor ogen houdt, kom je er altijd uit. Dit zijn processen die tijd kosten."

"Ik ben er van overtuigd dat we gezien de omstandigheden er met de staf en de spelers alles uit hebben gehaald wat er in zit. Nu dit niet als voldoende wordt beoordeeld en de feiten anders worden weergegeven, is het beter om gescheiden wegen te gaan", besluit de trainer via Boost Eleven.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties