Gemeente Groningen wil promotieduel niet op groot scherm uitzenden

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Het promotieduel tussen FC Groningen en Roda JC komende vrijdag zal niet op een groot scherm op de Grote Markt worden uitgezonden. Dat liet de gemeente Groningen afgelopen week weten.

 

FC Groningen heeft promotie nog in eigen hand door de late gelijkmaker van Thom van Bergen bij Telstar. Komende vrijdag komt Roda JC op bezoek en bij winst van FC Groningen is promotie een feit. Bij alle andere resultaten zijn de Limburgers gepromoveerd.

Het CDA in de gemeenteraad van Groningen deed het voorstel om de wedstrijd op groot scherm uit te zenden. Hierbij werd niet alleen de Grote Markt genoemd als optie. Ook het Zuiderdiep, het Stadspark en andere pleinen werden als optie aangedragen.

De gemeente Groningen wil dit echter niet. Woordvoerder Natascha van 't Hooft legt uit waarom het niet mogelijk is. “Het is een combinatie van ruimte (denk ook aan de kermis) en dat er geen capaciteit is voor de organisatie ervan en de bijbehorende maatregelen.” Wel wordt bij veel horeca in de stad de wedstrijd op groot scherm uitgezonden.

Lees meer:
0 reacties