Gemeente Heerenveen verplichtte twee FC Groningen-fans buscombi

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

De twee FC Groningen-supporters die bij de derby tegen SC Heerenveen uit protest de enige aanwezigen in het uitvak waren, moesten van de gemeente Heerenveen onder opvallende maatregelen naar het stadion komen.

Vlak voor de wedstrijd liet Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen weten dat slechts de helft van de Groningse uitsupporters welkom was bij de wedstrijd. Uit protest besloten de Groningers helemaal niet te komen, met uitzondering van twee supporters om toch de Friese catering op te laten starten. Ook besloot een klein groepje FC Groningen-fans voor het Abe Lenstra Stadion te protesteren

OOGTV meldt dat de gemeente de regels voor 1200 supporters alsnog doortrok. Dat resulteerde in een verplichte buscombi voor het duo. Daarnaast moesten er ook twee beveiligers en één steward mee. Met z'n allen gingen zij in een negen-persoons busje naar de wedstrijd. Ook moesten zij verplicht hun identiteit en woonplaats doorgeven aan de gemeente.

John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, bevestigt de gang van zaken. “Twee beveiligers van FC, twee stewards en bovendien nog twee beveiligers van Heerenveen zelf toen ze aan kwamen”, lacht hij. “Eenmaal aangekomen was er voor de andere supporters een kop koffie en een broodje van de catering. Maar de twee FC’ers kregen niks. Pas toen ik dat in de rust zei tegen de burgemeester heeft hij dat alsnog geregeld!”

Lees meer:
0 reacties