Gemeente schrikt van Gudde: "Twijfels over buitenlandse investeerder"

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

Rik van Niejenhuis van de PvdA in Groningen heeft zich woensdag uitgelaten over de uitspraken van algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen. De politicus ontkent dat Gudde is afgeserveerd in 2022 vanwege een gepresenteerd plan over de toekomst van FC Groningen.

Dagblad van het Noorden komt naar buiten met de volgende woorden van Van Niejenhuis. "Het leek ons een gesprek voor de lange termijn, dat we wel wilden voeren, al hadden we onze bedenkingen. De aandacht ging vooral uit naar veiligheidsissues en degradatie dreigde. We waren kritisch over de komst van een buitenlandse investeerder, maar er is door ons nooit gezegd dat we het niet willen."

Hij is dan ook blij dat FC Groningen een volksclub is. "En dat moet zo blijven. Moet je een buitenlandse partij dan een belangrijke stem geven in een mooie club? Daarover zijn vragen gesteld." Gudde is een andere mening toegedaan. Hij denkt dat de gemeente wel degelijk onwelwillend stond tegenover een kapitaalinjectie van 25 miljoen. Daarmee zou FC Groningen een financiële en sportieve sprong kunnen maken. Echter is dit niet meer aan de orde want de investeerder haakte af.

Van Niejenhuis vertelt verder: "Dat wij ons overal mee willen bemoeien is niet waar. We hebben een contract met Euroborg NV tot 2040. We moeten nog 20 miljoen euro innen. Logisch dat we namens u en de provincie toezicht houden op wat er met de club gebeurt." Wel kan de gemeente ingrijpen als het helemaal mis gaat bij de voetbalclub. "Daarover zijn harde afspraken gemaakt, maar dat is nog nooit gebeurd."

Lees meer:
0 reacties