Geuze: "Bij FC Groningen werd ik ineens in een appgroep gegooid"

Monica Geuze ging lange tijd met profvoetballer Lars Veldwijk. De presentatrice en influencer heeft inmiddels geen relatie meer met de dertigjarige spits, die momenteel in Zuid-Korea speelt. Geuze is dus ook geen 'spelersvrouw' meer.

Volgens de 26-jarige Geuze was dat geen glamorous bestaan. "Ik zat gewoon frikandellen te eten en bier te drinken bij RKC Waalwijk op de tribune", vertelt ze in de Cor Potcast. "Het was niet heel glamorous, maar dat had ik er ook niet echt van verwacht."

Geuze merkte wel dat er anders naar haar werd gekeken toen ze een relatie had met Veldwijk, die destijds bij onder meer FC Groningen en PEC Zwolle speelde. "Als ik een interview deed werd ik 'voetbalvrouw' genoemd. Dat vind ik gewoon echt een oneerbiedige titel. Dat vind ik echt afschuwelijk. Maar waarom zitten die vrouwen bijna allemaal thuis en 'teren' ze op de zak van hun man?", aldus de presentatrice.

"Omdat die man morgen aan de andere kant van de wereld kan spelen", vervolgt legt Geuze uit. "Dus als vrouw zijnde is het bijna niet te doen om een carrière op te bouwen. Wat doe je dan? Dan ga je vroeg een gezin stichten. Zo heeft de vrouw ook wat te doen, voor de kinderen zorgen. Dat is nou wel een beetje eenmaal hoe het gaat in die wereld. Het is eigenlijk een wereld rondom de mannen, die de mannen creëren."

Monica Geuze
Monica Geuze Foto: © Orange Pictures

Geuze geeft een voorbeeld. "Toen ik met Lars ging waren er gesprekken of hij in Iran ging spelen. Dan komt hij thuis met: ja, wat vind je ervan? Maar sorry, ik ga daar gewoon niet wonen. Het kon qua werk niet, maar vrouwen mochten daar net een jaar autorijden. Een vrouw mocht het stadion niet in. Dat is niet een wereld waarin ik mijn dochter wil laten opgroeien."

De influencer had ook wel eens contact met andere spelersvrouwen. "Dat vond ik dus zo ziek, alsof andere mensen dachten dat ik heel arrogant was. Maar Lars speelde een tijdje bij FC Groningen en toen werd ik ineens in een appgroep gegooid met allemaal vrouwen. Ik zeg tegen Lars: what the fuck is dit? Het was de paasbrunch 2018."

Geuze: "Hij zat net in de bus naar een wedstrijd en ik vroeg: heb je mijn nummer aan iemand gegeven? Hij zegt: ja, de vrouw van die en die vroeg je nummer om je uit te nodigen voor de paasbrunch. Ik zeg: gozer, je gaat toch niet zomaar mijn nummer geven aan veertien andere chicks die ik niet ken en nog nooit heb gezien? Het enige dat ons verbindt is dat onze mannen hetzelfde werk doen."

"Dat is het dan ook echt. Ik vind het prima als je elkaar leert kennen bij een wedstrijd en je hebt een leuke klik, maar dat moet wel een beetje organisch ontstaan. Ik vind het best gek om per se zo'n groepje te vormen en allemaal verplichte activiteiten met elkaar te gaan doen, omdat je de vrouw van bent. Daarnaast speelde Lars echt ieder anderhalf jaar bij een andere club, dan blijf je bezig", besluit ze.

Monica Geuze met Lars Veldwijk
Monica Geuze met Lars Veldwijk Foto: © Orange Pictures
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
za
18/02
FC Groningen
18:45
FC Emmen
za
25/02
FC Groningen
16:30
Excelsior
za
4/03
Feyenoord
20:00
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 18 -9 19
13 Vitesse 19 -12 19
14 Excelsior 18 -20 19
15 FC Emmen 19 -19 15
16 FC Volendam 18 -24 13
17 SC Cambuur 18 -18 12
18 FC Groningen 18 -19 12
Bekijk de hele stand