SAMENVATTING | FC Groningen sluit jaar af met zege op Jong FC Utrecht

FC Groningen sluit 2023 winnend af. Jong FC Utrecht werd vrijdagavond met 2-1 verslagen.

Het was overduidelijk eenrichtingsverkeer in de eerste helft. Jong FC Utrecht kwam amper van de eigen helft af, maar kwam door een fout in de achterhoede er één keer pijlsnel uit. Spits Jesse van de Haar was oog in oog met Hidde Jurjus koelbloedig en zette de beloftenploeg geheel tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong.

Gezien de kansen van de thuisploeg kon het niet lang goed blijven gaan voor Jong FC Utrecht. Een kwartier in de tweede helft schoot Laros Duarte uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Niet veel later zette Romano Postema de Trots van het Noorden zelfs op voorsprong. Na de tweede Groningse goal kwam Jong FC Utrecht er nog een paar keer uit, maar tot een gelijkmaker leidde het niet. Groningen zag vlak voor tijd nog de 3-1 afgekeurd worden voor buitenspel.

FC Groningen 2-1 Jong FC Utrecht

38' 0-1 Van de Haar
61' 1-1 Duarte
71' 1-2 Postema

Opstelling FC Groningen: Jurjus, Bacuna, Rente, Peersman, Määttä (59' Bakker), Schreuders, Duarte, Pelupessy (59' De Jonge), Valente (83' Slor), Van Bergen (83' Turay), Postema

Opstelling Jong FC Utrecht: Raatsie, Held, Mukeh, Kooy, Van Hees, Leliendal, Yah (46' Bukala), Van der Wegen (78' El Arguioui), Blake (64' Augustinus-Jensen), Van de Haar (64' Rijks), Akkerman (78' Schlichtung)

Lees meer:
0 reacties