Groningen verloor in Kuip: "Halve finales op neutraal terrein spelen"

FC Groningen viert de 0-1 van Laros Duarte
FC Groningen viert de 0-1 van Laros Duarte Foto: © Pro Shots

FC Groningen verloor donderdagavond met 2-1 van Feyenoord in de halve finale van de beker. Sjoerd Mossou zag dat de Rotterdammers er voordeel van hadden dat de wedstrijd in de Kuip werd gespeeld. Hij pleit er daarom voor dat er de komende jaren op neutraal terrein gespeeld wordt in deze fase van het toernooi.

"Dat er twee KKD-ploegen in de halve finale staan is niet gek", begint Mossou over Groningen en Cambuur. "Die competitie is veel sterker geworden door die promotie- en degradatieregeling. Je hebt een hele grote groep die in de Keuken Kampioen Divisie belandt en daarmee nivelleert de hele middenmoot. Dus zullen de verschillen in de beker kleiner worden."

FC Groningen maakte het Feyenoord serieus lastig. Bij rust was het 0-1. "Feyenoord oogde zwak en vermoeid, zeker niet fris. Daarnaast deed FC Groningen het goed", aldus de journalist in de AD Voetbalpodcast. "Dan is thuis spelen in de Kuip wel een enorm voordeel. Misschien moet je in de toekomst de halve finales wel op neutraal terrein spelen.”

Lees meer:
0 reacties