Groningse veldbestormer bij wedstrijd tegen Ajax wordt niet vervolgd

Veldbestormer FC Groningen-Ajax
Veldbestormer FC Groningen-Ajax Foto: © Orange Pictures

De 27-jarige Groninger die tijdens de wedstrijd FC Groningen - Ajax het veld op rende wordt niet vervolgd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft wel bevestigd dat hij een boete heeft gekregen voor het niet kunnen laten zien van een identiteitsbewijs.

Dat nieuws meldt NU.nl. Eerder werd al bevestigd dat het veld oprennen niet strafbaar is. De wedstrijd werd afgelopen zondag, onder meer door dit incident, tot twee keer toe gestaakt. Hierna volgde een definitieve staking, waarna de wedstrijd op dinsdag werd uitgespeeld.

De gemeente Groningen liet die dag weten zich zorgen te maken over de veiligheid in de Euroborg. Het duel tegen Sparta Rotterdam volgende week, mag alleen plaatsvinden als de veiligheid in het stadion gegarandeerd is. Deze week zullen FC Groningen en het gemeentebestuur dan ook gesprekken met elkaar voeren, waarna er beslissing gemaakt wordt over de vergunning.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties