Gudde: "Dat hij eerder veel heeft betekend, kan ik moeilijk ontkennen"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

Het zijn roerige tijden bij FC Groningen. De Trots van het Noorden staat op een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Het is dus alle hens aan dek. De clubleiding is desalniettemin druk bezig met de invulling van de staf voor volgend seizoen en daar prijkt een opvallende naam op.

Komend seizoen hoop FC Groningen gewoon actief te zijn in de Eredivisie. Eerder al werd met Dick Lukkien een nieuwe hoofdcoach vastgelegd. Nu moet er een andere oud-Groninger de Trots van het Noorden versterken. Niemand minder dan Henk Veldmate moet de technische leiding komen ondersteunen. Veldmate is momenteel actief voor regerend landskampioen Ajax. Hij werkt daar als hoofdscout maar loopt na dit seizoen uit zijn contract.

Directeur Wouter Gudde wil echter niet teveel op namen ingaan, al kan hij niet ontkennen dat Veldmate nog altijd herinnerd wordt in Groningen. "Daar kan ik nu echt niet op antwoorden. Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen", vertelt hij aan De Telegraaf. De directeur is ook duidelijk wat betreft het noemen van kandidaten. "Zo lang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand