Gudde ontdekte pijnlijk probleem: "Waren achteraf wel signalen"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

Nu het rampseizoen erop zit, is het tijd voor een stevige evaluatie bij FC Groningen. Wouter Gudde onthult in het Dagblad van het Noorden al dat het op de technische afdeling behoorlijk mis ging.

"Ik ben gesprekken gaan voeren en zag dat het op essentiële onderdelen inderdaad niet goed ging", begint Gudde, die pas ná het ontslag van Mark-Jan Fledderus op het probleem stuitte. "Er was uiteindelijk geen overleg, geen samenwerking, geen communicatie en geen integratie. Daardoor klopten de fysieke programma’s niet en kwam essentiële informatie niet bij de juiste mensen terecht."

Toen er in januari een nieuwe performancecoach binnen kwam, concludeerde die binnen een maand dat de spelers niet fit waren. "Achteraf waren er wel signalen. Johan Hove die na vier, vijf weken vakantie meteen heel hoog in de data zat. Jeugdspelers die meetrainden en van wie we dachten: zo, die zijn goed, wat stromen die aan de bovenkant in."

"Ik ging ervan uit dat er overleg zou zijn, eens per week of per twee weken. Een overleg waarin alle data van spelers op tafel komen, waarin alles wordt besproken, waarin je kan sturen", vervolgt de algemeen directeur. Dat gebeurde dus niet. "De organisatie rondom het eerste elftal bleek onvoldoende gestructureerd en gedocumenteerd te zijn."

Lees meer:
0 reacties