Gudde open: "Intimiderend gedrag en aangifte van bedreiging"

FC Groningen kent mede door de degradatie van afgelopen seizoen een zeer zwarte tijd. Ook een divisie lager gaat het niet goed, de club staat op een schamele dertiende plaats.

Wouter Gudde, algemeen directeur bij FC Groningen, heeft dan ook zijn vertrek aangekondigd. Tegenover Voetbal International zegt hij. "Natuurlijk hadden we gehoopt op meer punten, maar de realiteit is wat het is. De resultaten hebben invloed op dat proces en er moet rust rond de club zijn. Dat doen we door mijn vertrek aan te kondigen."

Niet alleen zakelijk spelen er dingen, ook naast het werk heeft de situatie impact: "Er spelen ook privé een aantal zaken mee. Dat heeft impact op mijn eigen gesteldheid en dat van mijn gezin. Ik heb meerdere keren aangifte moeten doen van bedreiging en heb last gehad van intimiderend gedrag. Dat ik met politie en OM moest schakelen rondom mijn eigen veiligheid. Dat is niet de hoofdreden, maar je neemt het wel mee."

De situatie heeft dan ook gevolgen. "De onrust van de afgelopen weken en dagen leidde ertoe dat ik deze beslissing heb genomen. Als mijn opvolger eerder zou willen beginnen, ben ik bereid eerder een stapje terug te doen, maar men mag er vanuit gaan dat ik tot de laatste snik alles zal geven", besluit Gudde.

Lees meer:
0 reacties