Hake treft FC Groningen al vroeg: "Dan kan je in paniek raken"

René Hake
René Hake Foto: © NESimages

René Hake hoopt dit seizoen met Go Ahead Eagles te presteren in de Eredivisie. De vijftigjarige oefenmeester wil dat met de Deventer club op zijn eigen manier doen.

"Door op een slimme manier spelers te scouten, onze eigen koers te varen", legt Hake uit in gesprek met Voetbal International. "We houden vast aan de filosofie van de voorgaande jaren en proberen rustig te blijven. Kijk naar onze competitiestart: we beginnen met AZ, PSV, FC Groningen, Sparta en Feyenoord. De competitieplanner van de KNVB maakt het ons niet makkelijk. Dan kan je in paniek raken, maar hier spreken we liever van mooie potjes en uitdagingen. Kijken wat er te halen valt!"

"Daarnaast hebben wij nog één heel groot voordeel: de factor publiek", meent Hake. "Een volle Adelaarshorst geeft dat beetje extra. De supporters verwachten dat we, zeker thuis, naar voren spelen. Dat mag met het nodige opportunisme, er moet veel gebeuren in het zestienmetergebied. Gaat dat gepaard met veel arbeid en strijd, dan weet je dat het hier gaat leven. Ik kijk echt uit naar mijn eerste thuiswedstrijd in De Adelaarshorst! Het mag van mij in Deventer weer net zo gaan spoken als vorig seizoen."

Hake heeft een duidelijk doel met Go Ahead Eagles. "Als we ons handhaven en een groei kunnen verwezenlijken met de club. Als we een volgende stap kunnen zetten om toe te groeien naar de veertiende club van Nederland. Dat doen we door ons plan te volgen, het proces leidend te laten zijn. Door voor een goede chemie te zorgen tussen de staf, de spelers en de supporters. En dan ben ik ervan overtuigd dat de resultaten vanzelf komen. Dan kan Go Ahead Eagles ook komend seizoen in de Eredivisie blijven", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand