Heitinga: "FC Groningen speelde één van zijn betere wedstrijden"

John Heitinga
John Heitinga Foto: © Pro Shots

Ajax heeft het zich dinsdagmiddag op bezoek bij FC Groningen onnodig moeilijk gemaakt, zo is John Heitinga van mening. Zijn ploeg won uiteindelijk met 3-2.

"Bij vlagen was het goed. De opening was heel goed. Je scoort, maar daarna moet je doordrukken", analyseerde Heitinga bij ESPN. De oefenmeester had het over 'gunnen' en de bezetting voor het doel. "Vervolgens krijg je een goal tegen, maar daarvoor had Kudus de bal aan Bergwijn moeten geven. Vanuit de omschakeling scoort Groningen. Daarin moeten we ook beter doordekken in de restorganisatie."

Florian Krüger maakte de 1-1 en daarbij ging Owen Wijndal in de fout, zo zag Heitinga: "Daar moet je vooruit", is zijn oordeel. Ook bij de tweede goal van FC Groningen zag de trainer het misgaan. "Ik denk dat Mohammed Kudus mee moet lopen aan de rechterkant. Daarna moet je vanuit de as doorstappen. Het zijn momenten die er uit moeten, die je moet oplossen."

Heitinga ziet ook een ander probleem: "Ik denk dat we genoeg kansen gecreëerd hebben, alleen moet je ook vertrouwen tanken. Als je die tweede maakt, loop je waarschijnlijk weg. Ook de credits aan Groningen, dat één van zijn betere wedstrijden speelde vandaag. Maar wij moeten sneller afstand nemen."

"Het tempo was goed. Alleen dit soort momenten... zij kregen ook nog een dot van een kans direct na rust. Je moet zorgen dat je niet tegen jezelf komt te voetballen. We hebben helaas veel kansen onbenut gelaten", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties