Veldmate keert na zeven jaar afwezigheid terug bij FC Groningen

Henk Veldmate keert na een afwezigheid van zeven jaar terug naar FC Groningen. De voormalig speler en technisch manager van de Trots van het Noorden gaat vanaf 15 juni 2023 de functie van Internationaal Scout bekleden en tekent in Euroborg een contract tot 1 september 2026.

Onder leiding van algemeen directeur Wouter Gudde zal Veldmate samenwerken met de hoofdtrainer van FC Groningen, Hoofd Scouting Wes Beuvink en Manager Voetbal en Ontwikkeling Art Langeler om zich bezig te houden met de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie van de club.

Veldmate was als manager technische zaken in Euroborg mede verantwoordelijk voor het aantrekken van topspelers als Erik Nevland, Luis Suárez, Marcus Berg, Tim Matavz, Dusan Tadic, Virgil van Dijk en Filip Kostic.

Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, heeft commentaar gegeven op de terugkeer van Henk Veldmate bij de club. “Wij zijn enorm blij dat we Henk hebben weten te bewegen tot een terugkeer bij de club. Henk is naast een fijne persoonlijkheid een absolute vakman met heel veel ervaring, heeft een groot nationaal en internationaal netwerk binnen de voetballerij en een zeer goede kijk op voetbal. Met zijn expertise hebben wij de overtuiging dat Henk ons op voetbaltechnisch vlak de komende jaren enorm kan helpen in de verdere ontwikkeling van de club en het realiseren van onze doelstellingen", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties