"Hij zit, volgens mij, in de slechtste fase van in zijn loopbaan"

Joey Kooij deelt een rode kaart uit
Joey Kooij deelt een rode kaart uit Foto: © Pro Shots

FC Groningen ging zaterdagavond met 1-0 onderuit in De Kuip. Bij de gasten was er na afloop vooral veel verontwaardiging omtrent de rode kaart die Isak Määttä ontving nadat hij de bal op de liggende Alireza Jahanbakhsh trapte. Bij de AD Voetbalpodcast wordt teruggeblikt op dit incident.

“Wat ik onhandig vind, is dat Joey Kooij op een wedstrijd wordt gezet die mogelijk cruciaal is voor de titelrace en voor de degradatiestrijd", zegt Johan Inan. "Hij zit volgens mij in de slechtste fase van in zijn loopbaan en heeft dit jaar al meerdere dubieuze beslissingen genomen en dus barst ook niet van het zelfvertrouwen. Dat vond ik opvallend."

“Hij heeft ook een verleden met FC Groningen", gaat de sportjournalist veder. "Hij heeft op een gegeven moment ook aangegeven dat hij niet de wedstrijden van Danny Buijs wilde fluiten. Ik heb hem dit jaar echt meerder malen zien schutteren dat je dacht dat hij helemaal de weg kwijt was. Een voetballer die vaker de mist in gaat, wordt even bij de beloften geposteerd. Joey Kooij wordt dan op zo’n belangrijke wedstrijd gezet in een volle Kuip. Dan zul je net zien dat er zo’n moment ontstaat en hij moet dan halsoverkop een beslissing nemen. Je kunt ook niet uitsluiten dat hij zich geïntimideerd voelde door het publiek.”

"Wouter Gudde, de directeur van FC Groningen zat achter de perstribune in een skybox", vult Mikos Gouka aan. "Toen die rode kaart viel hing hij ongeveer over die box heen om een aantal journalisten te vertellen dat dit een schande was en dat hij hier nooit een gele kaart voor kon trekken. Hij meldde er ook bij dat Kooij eerder al acht rode kaarten aan FC Groningen heeft gegeven. Dat Groningen het idee heeft dat Joey Kooij ze niet goed gezind is, dat was wel duidelijk."

Lees meer:
0 reacties