Hoesen hakte knoop door: "Ik wilde mezelf niet kapot voetballen"

Danny Hoesen in zijn tijd bij FC Groningen
Danny Hoesen in zijn tijd bij FC Groningen Foto: © Pro Shots

Danny Hoesen moest vanwege heupproblemen zijn carrière vroegtijdig beëindigen. In gesprek met Voetbal International geeft de voormalig spits van Ajax en FC Groningen aan geen spijt te hebben van die keuze.

"Veel mensen vragen mij of het mij zwaar valt, maar ik ben 32", begint Hoesen. "Als ik 23 was geweest, had ik er misschien nog een operatie aan gewaagd, maar nu is het mooi geweest. Ik wil mezelf niet kapot voetballen", is hij duidelijk.

In de zomer van 2014 maakte de spits de overstap van Ajax naar FC Groningen. Hij had hoge verwachtingen van zijn transfer. "Ik ging bij Ajax weg en dacht: ik speel 34 wedstrijden, schiet er 25 in en ga weer verder", zo vertelt Hoesen. Dit bleek uiteindelijk een foute inschatting. "Ik merkte ook hoeveel ik eigenlijk leerde bij Ajax."

De hoge verwachtingen en ook de berichten op social media deden Hoesen geen goed. "Achteraf had ik soms wat meer schijt willen hebben", vertelt de oud-Ajacied. "Gewoon alle geluiden om je heen negeren en puur richten op het voetbal. Ik wilde verwachtingen waarmaken, ging op zoek naar bevestiging. Ik heb daarom ook vijf jaar geen sociale media gehad. Je kunt 99 aardige berichten krijgen en toch is het die ene lelijke die blijft hangen", besluit Hoesen.

Lees meer:
0 reacties