Holla over eerste maanden Suárez: "Iedereen noemde dat geluk"

Luis Suárez en Danny Holla
Luis Suárez en Danny Holla Foto: © Pro Shots

Danny Holla (35) doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde uiteindelijk 116 wedstrijden in het eerste elftal. Hier had hij te maken met een aantal goede spelers.

Zo kreeg Holla de opdracht om zijn Superelf op te stellen in ELF Voetbal Magazine. Hier had hij plek voor maar liefst vier oud-FC Groningen-spelers. Zo zijn Virgil van Dijk en Daley Blind terug te vinden in de verdediging, terwijl Luis Suárez en Dusan Tadic een plek in de aanval krijgen.

"Hij brak toen net een beetje door en was totaal nog niet op het niveau van nu. Je zag altijd wel dat hij potentie had, maar ik had niet verwacht dat hij het zó goed zou doen", vertelt Holla over Van Dijk. Daley Blind wordt door Holla op de linksbackpositie neergezet. "Hij is altijd al uitstekend geweest in de passing", herinnert hij zich.

In de spits kiest hij voor Suárez. "Hij sprak nog heel weinig Engels, maar was al echt een grappenmaker. Hij was erg speels. Op de training zag je toen al zijn dribbeltje, waarbij hij op de een of andere manier altijd de bal meekreeg. De eerste twee maanden noemde iedereen dat geluk. Maar na drie maanden kreeg hij nog steeds iedere bal mee, dus uiteindelijk bleek het gewoon kwaliteit", vervolgt Holla, die Dusan Tadic als linksbuiten opstelt. "Op jonge leeftijd was hij al een op en top professional. Dat is hij nog steeds", besluit de 35-jarige middenvelder.

Naast Van Dijk, Blind, Suárez en Tadic bestaat de superelf van Holla ook nog uit David Stockdale, Bruno Saltor, Lewis Dunk, Steven Berghuis, Danny Holla, Tjaronn Chery, Oussama Assaidi. Ron Jans is volgens Holla de beste trainer geweest.Bovendien zijn Andreas Granqvist en Marcus Berg wisselspelers.

Lees meer:
0 reacties