"Ik denk dat Van Dijk mijn bloed eerste maanden wel kon drinken"

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien promoveerde onlangs met FC Groningen naar de Eredivisie. Eerder trainde hij de beloften van FC Groningen, waar international Virgil van Dijk speelde onder hem. De twee lagen elkaar niet helemaal in die tijd, zo tekent Lukkien op in Word Groter Magazine.

Lukkien legt uit hoe dat zat. "Ik denk dat Virgil mijn bloed in de eerste maanden hier wel kon drinken, maar zodra hij doorkreeg dat ik hem echt wilde helpen, ging de knop om. Zolang je intenties oprecht zijn, kun je keihard zijn op de inhoud. In retroperspectief ziet Virgil ook wel in dat het op dat moment niet goed genoeg was om de volledige potentie uit zichzelf te halen. Ik ben uiteindelijk trainer geworden omdat ik een kick krijg van spelers beter maken en wil dat spelers zich onder de staf waarin ik werkzaam ben maximaal kunnen ontwikkelen."

Vervolgens gaan de gedachten van de trainer naar de huidige groep. "Momenteel werken we met een groep spelers waarin veel bovengemiddeld getalenteerde jongens zitten die ik graag wil laten inzien wat er mogelijk is wanneer zij het maximale nastreven", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties