'Ik wil graag van Faber weten hoe hij zijn team weer liet vlammen''

Ron Jans is niet te spreken over zijn ploeg. Een week na het gelijkspel met Feyenoord ging zijn ploeg hard onderuit bij FC Groningen. De trainer zei tegenover de Volkskrant dat hij baalde van zijn ploeg.

''Ik baal vooral hoe weerloos we zijn geweest'', aldus Jans, die zelden zo'n slechte terugkeer in Groningen heeft gehad. ''Ik vind dat ik het slecht heb gedaan. Onze verdedigende tactiek werkte niet. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt als trainer, maar ik ben niet blasé. Dit doet veel pijn. Ik wil graag van Faber weten hoe hij zijn team weer liet vlammen na de zeperd bij ADO. Ik doe nu hetzelfde als hij: mijn spelers hebben geen vrije Tweede Paasdag.''

Voor Jans was het gissen naar de oorzaak van het slechte spel. ''Als je zou weten waarom een groep zo slap kan reageren, komt het nooit meer voor. We verloren van Roda JC, maar misten veel kansen. Nu leek het alsof de groep dacht: het ligt aan die andere manier van verdedigen. Volgens mij waren het vooral individuele fouten. Ook ik miste de emotie en passie, die moeten tot de vaste bagage behoren.''

PEC Zwolle staat slechts 4 punten boven de degradatiestreep. Toch denkt Jans niet dat hij afscheid neemt met degradatie. ''Nooit. Wij hebben een missie, ons handhaven in de eredivisie. We zullen het nu zaterdag tegen Heracles moeten realiseren. Ik zou het raar vinden als je dan een PEC Zwolle ziet zonder emotie.''

Lees meer:
0 reacties