'Ik wil graag van Faber weten hoe hij zijn team weer liet vlammen''

Ron Jans is niet te spreken over zijn ploeg. Een week na het gelijkspel met Feyenoord ging zijn ploeg hard onderuit bij FC Groningen. De trainer zei tegenover de Volkskrant dat hij baalde van zijn ploeg.

''Ik baal vooral hoe weerloos we zijn geweest'', aldus Jans, die zelden zo'n slechte terugkeer in Groningen heeft gehad. ''Ik vind dat ik het slecht heb gedaan. Onze verdedigende tactiek werkte niet. Ik heb dit al zo vaak meegemaakt als trainer, maar ik ben niet blasé. Dit doet veel pijn. Ik wil graag van Faber weten hoe hij zijn team weer liet vlammen na de zeperd bij ADO. Ik doe nu hetzelfde als hij: mijn spelers hebben geen vrije Tweede Paasdag.''

Voor Jans was het gissen naar de oorzaak van het slechte spel. ''Als je zou weten waarom een groep zo slap kan reageren, komt het nooit meer voor. We verloren van Roda JC, maar misten veel kansen. Nu leek het alsof de groep dacht: het ligt aan die andere manier van verdedigen. Volgens mij waren het vooral individuele fouten. Ook ik miste de emotie en passie, die moeten tot de vaste bagage behoren.''

PEC Zwolle staat slechts 4 punten boven de degradatiestreep. Toch denkt Jans niet dat hij afscheid neemt met degradatie. ''Nooit. Wij hebben een missie, ons handhaven in de eredivisie. We zullen het nu zaterdag tegen Heracles moeten realiseren. Ik zou het raar vinden als je dan een PEC Zwolle ziet zonder emotie.''

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand