'In Groningen heb ik een mooie tijd gehad en nu is dit op mijn pad gekomen''

Ernest Faber verruilde deze zomer na twee seizoenen het hoofdtrainerschap van FC Groningen voor de functie van hoofd jeugdopleiding van PSV. Voor Faber, geboren in het Noord-Brabantse Geldrop, betekent het een terugkeer op bekend terrein.

"In Groningen heb ik ook een mooie tijd gehad en nu is dit op mijn pad gekomen uit het niets. Het is fijn om terug te zijn”, vertelt Faber, die eerder al speler, jeugdtrainer en assistent-trainer van PSV was, in gesprek met de NOS. Faber richtte zich in eerste instantie op een vervolg als hoofdtrainer, maar het werd dus een baan als hoofd jeugdopleiding.

"Ik werd gebeld door Toon met de vraag of ik hiervoor open stond. We hebben het gehad over de functie. Ik heb gesprekken gehad met Toon en John (De Jong, tijdelijke vervanger van de naar Everton vertrokken technisch directeur Marcel Brands, red.) over de invulling van de functie”, vervolgde Faber, die ook in beeld was om hoofdtrainer van Pachuca uit Mexico te worden.

"Ik heb even in de belangstelling gestaan. In Mexico en andere landen ben ik bezig geweest", aldus Faber, die bevestigde dat Pachuca interesse in hem had. "Ja, maar die kozen voor een Spanjaard. In andere landen hoorde ik bij de gegadigden. Daar moet je langer wachten. Dat was ik van plan, want dan kon ik de Spaanse taal verder ontwikkelen. Toen belde Toon en nu sta ik hier."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand