Invaller Pepi scoort in bizar duel: vier rode kaarten en spreekkoren

Ricardo Pepi scoort voor de Verenigde Staten
Ricardo Pepi scoort voor de Verenigde Staten Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi heeft Amerika afgelopen nacht geholpen aan een plek in de finale van de CONCACAF Nations League. Team USA won uiteindelijk met 3-0 van de ploeg van Mexico, in een duel dat zeer verhit was.

In Las Vegas liep de wedstrijd flink uit de hand. Cesar Montes (Mexico) schopte Folarin Balogun onderuit, terwijl de bal niet meer haalbaar was. Door de overtreding sloeg de vlam in de pan. Montes kreeg rood, terwijl Amerikaan Weston McKennie Jorge Sanchez naar de keel greep. De Amerikaan kreeg daarvoor ook een rode prent.

Op dat moment stond Team USA met 2-0 voor door twee goals van Christian Pulisic. Pepi maakte als invaller tien minuten voor tijd de 3-0, op aangeven van Dest. Hij kreeg vlak daarna rood, nadat hij zich liet provoceren door Edson Alvarez. Ook Gerardo Arteaga kreeg rood. Alvarez kreeg daarvoor geel.

Door de opstootjes en onderbrekingen kwamen er twaalf minuten blessuretijd bij. Bij het ingaan van die extra tijd werd de wedstrijd stilgelegd vanwege homofobe spreekkoren vanuit de Mexicaanse vakken. Het spel werd even later hervat, maar in de achtste minuut van de blessuretijd beëindigde scheids Ivan Barton de wedstrijd nadat er opnieuw homofoob gezang te horen was. De 3-0 tussenstand werd als eindstand bepaald.

Lees meer:
0 reacties