"Jans gaat gewoon een jaar niets doen, of FC Groningen moet komen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij FC Emmen. Volgens Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe is Kevin Hofland afgelopen weekend gespot bij FC Emmen - Excelsior en zou de oud-trainer in beeld zijn om Lukkien op te volgen.

"Dat is mooi nieuws, maar Lukkien gaat niet naar FC Twente", laat analist Dick Heuvelman weten in de FC Emmen Podcast. "Ik las afgelopen week berichten dat Erwin van de Looi en Dick Schreuder twee kandidaten waren en de supporters van FC Twente sloegen al op tilt bij de naam Van de Looi. Lukkien wordt ook niet geaccepteerd bij de achterban van FC Twente, daar geloof ik niks van. Ze willen daar een toptrainer. Ze zitten achter Peter Bosz aan, maar die is te duur."

Theo ten Caat, oud-speler en later werkzaam als trainer bij FC Twente, is het eens met Heuvelman en verwacht dat FC Twente niet aanklopt voor Lukkien. "Ik sta er een beetje anders in", reageert Dijkhuizen. "Iedereen vindt Bosz geweldig, maar ik zou nog eerder kijken naar die gast van Sparta (Maurice Steijn, red.) als die kans er is, want hij heeft daar nog een doorlopend contract. Dus daar moet je flink voor betalen. Maar ik zie Lukkien nog wel als een optie voor FC Twente. We gaan het afwachten."

Mocht Lukkien vertrekken bij FC Emmen, dan moet de ploeg uit Drenthe een vervanger regelen. Heuvelman ziet het niet zitten in Hofland. "Ik zou Jans weer benaderen, die woont vlakbij", doelt hij op de huidige trainer van FC Twente. "Hij wil dichtbij huis en niet teveel gedoe hebben. Hij heeft vrij mandaat in Emmen. Hij wil graag weer terug naar Schipborg, daar gaat hij wonen. Hij is ambitieus genoeg om van FC Emmen wat te maken. Bij Emmen kan hij lekker ontspannen werken, denk ik. Ik zou Ron Jans benaderen."

Ten Caat verwacht niet Jans de overstap naar FC Emmen gaat maken. "Nee, Jans doet het niet. Hij gaat gewoon een jaar niets doen. Of FC Groningen moet komen. FC Emmen kost hem nog meer energie dan FC Twente", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Fortuna Sittard
16:45
FC Groningen
vr
7/04
FC Groningen
20:00
FC Utrecht
za
15/04
RKC Waalwijk
18:45
FC Groningen
za
22/04
FC Groningen
20:00
NEC
zo
7/05
Go Ahead Eagles
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
13 FC Volendam 26 -25 26
14 Vitesse 26 -16 24
15 Excelsior 26 -36 23
16 FC Emmen 26 -22 21
17 FC Groningen 26 -27 17
18 SC Cambuur 26 -29 16
Bekijk de hele stand