Jans kijkt uit naar FC Groningen: ''Een onderdeel van m'n leven''

160748 cebc9d9a83e2e689d8cdfb49d3c6b1c7
160748 cebc9d9a83e2e689d8cdfb49d3c6b1c7

Ron Jans kijkt uit naar de ontmoeting tussen FC Groningen en FC Twente. De trainer van FC Twente, die woensdag zijn 63ste verjaardag vierde, treft na SC Heerenveen opnieuw een van zijn oude werkgevers, waarvan er twee heel bijzonder voor hem zijn.

"Ik ben twee jaar bij SC Heerenveen geweest, maar bij FC Groningen heb ik twee jaar gespeeld, ben ik acht jaar trainer geweest en twee jaar technisch manager", zegt Jans tegenover RTV Oost. "Ik heb daar altijd in de buurt gewoond. Dat is een onderdeel van m'n leven. Dus dat is echt speciaal, tegen de club en je kent heel veel mensen. En PEC Zwolle is de andere."

FC Twente reist met een goed gevoel af naar Groningen na de 2-3 zege bij SC Heerenveen, waarin Jans progressie zag. "Ik denk dat we in de andere wedstrijden vooral zijn beloond voor onze instelling en hoe we verdedigend stonden, maar nu waren we ook echt beter. Alleen vond ik SC Heerenveen ook wel heel slecht in deze wedstrijd. Maar misschien was dat wel onze schuld", aldus Jans.

FC Groningen presteert daarentegen ondermaats, maar Jans waarschuwt zijn ploeg. "Ik vind het echt veel te vroeg om ons de favoriet te noemen. Ik denk dat het heel erg close zal zijn", meent Jans, die geen verjaardagscadeautje verwacht. "Ik ben goed bevriend met Alfons Arts, de assistent-trainer bij FC Groningen, en hij feliciteerde mij. Maar we krijgen het niet cadeau in ieder geval."

Lees meer:
0 reacties