Jans: "Toen werden vuurpijlen gericht in het uitvak geschoten"

Ron Jans voor de camera van RTL
Ron Jans voor de camera van RTL Foto: © Pro Shots

FC Twente speelde donderdagavond in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Fiorentina en trainer Ron Jans kampte na afloop met gemengde gevoelens. De oefenmeester heeft genoten van de sfeer, maar baalde uiteraard ontzettend van de uitschakeling in Europa.

"We hebben onze momenten gehad om op 1-0 te komen", legt hij uit op de website van de Telegraaf. "Het is in 0-0 geëindigd, omdat beide ploegen een fantastische keeper hadden. In de slotseconden krijgen we nog een enorme kans, maar de keeper van Fiorentina had een Gordon Banks-redding. Die keeper pakte die bal echt fantastisch", constateert Jans.

"We hebben het goed gedaan. Als je nu kijkt waar de angel zit, waarom we er nu uit liggen, dan is dat niet vanavond geweest, maar de eerste helft vorige week in Italië", blikt hij terug. "We doen Fiorentina tekort wanneer we het alleen maar tijdrekken en zo hebben. Het is ook gewoon een heel goede ploeg. We hebben niet van de eerste de beste verloren. Dit was meer dan voorronde Conference League-niveau", aldus Jans.

"Dit was geen Jut en Jul-wedstrijd. Deze wedstrijd had wel in de groepsfase gehoord", vervolgt de people-manager, die zich wel heeft gestoord aan de 'fans' van de Italianen. "Ik heb als speler met FC Groningen in Bari gespeeld tegen Inter en toen werden de vuurpijlen gericht in het uitvak geschoten. Levensgevaarlijk. Het is zo jammer, dat dit soort dingen telkens weer gebeuren. Daar baal je van. Dat verpest de wedstrijd en het plezier."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
vr 7 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
RKC Waalwijk -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 Excelsior 7 -8 9
11 NEC 7 2 8
12 FC Groningen 7 -5 8
13 Go Ahead Eagles 7 -5 6
14 Vitesse 7 -9 5
Bekijk de hele stand