Jeugd FC Groningen mislukte: "Spraken andere clubs schande van"

Jorg Schreuders en Luciano Valente
Jorg Schreuders en Luciano Valente Foto: © BSR Agency

Het gaat om de ontwikkeling van een individu binnen het team. Dat is het streven de jeugdopleiding van FC Groningen. Emiel Miedema en Mees van der Linde leggen uit.

"We vinden winnen geen vies woord, en natuurlijk stappen we iedere keer het veld op om te proberen te winnen. Maar het is in de opleiding niet het belangrijkste", zegt Bakker bij Voetbal International. Jeugdtrainer Jordi Biemolt geeft bijvoorbeeld aan dat aanvallers soms in de verdediging spelen en vice versa.

Bakker vindt de resultaten dan ook niet zo belangrijk. "Het is echt denken voor de lange termijn en niet dat je op de korte termijn succes wil halen." Van der Linde: "Dan gaat het ook om ergens aan vasthouden. Er is acht jaar geleden een visie ontwikkeld en die blijven we doorzetten, omdat je echt gelooft dat dit voor een breder en beter fundament zal zorgen. Daar plukken we nu de vruchten van."

"Bijna alle jongens die nu in het eerste spelen, zijn in de Onder-15 gedegradeerd", zegt jeugdtrainer Jeroen Scholma. "Hier in Noord-Nederland werd daar schande van gesproken, maar die jongens waren nog best wel klein, zeker in verhouding tot de tegenstanders uit het westen. Het is dan de kunst om daar doorheen te kijken. Ik denk dat wij ook wel heel geduldig zijn. Dat wil niet zeggen dat we maar zitten te wachten, er moet natuurlijk wel wat gebeuren, maar wij schrijven die jongens niet zomaar af."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand