Kaj Sierhuis enthousiast: "Hij is tot grootse dingen in staat"

Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis Foto: © Pro Shots

Kaj Sierhuis is de spits van Fortuna Sittard, maar had een kleine maand lang de focus niet alleen op voetballen. Sierhuis is namelijk ook gek van het spelletje darten en laat het WK darts nu net de voorbije weken hebben plaatsgevonden.

"Dat is op de middelbare school begonnen eigenlijk", vertelt Sierhuis in een video-item van ESPN. "Mijn economiedocent die had een paar dartborden in zijn lokaal hangen. Daar is het eigenlijk ontstaan. Hij gooide competitie in de Zaanstreek en toen volgde ik het al een beetje. Dan heb je het er wel eens over en toen ben ik zelf ook begonnen."

"Als we dan de opdrachten af hadden mochten we gaan darten, dus ik had na vijf minuten alle opdrachten af zodat ik daarna nog een kwartiertje kon darten", gaat de spits verder. Sierhuis is onder de indruk van het 16-jarige talent Luke Littler, die de WK-finale behaalde. "Weinig mensen hadden dit vooraf verwacht, maar feit was wel dat hij hele hoge gemiddeldes kon gooien."

"Hij blijkt zo goed tegen de druk te kunnen en te gooien alsof het niet uitmaakt. Hij blijft zijn niveau vasthouden en dan is hij tot grootse dingen in staat", aldus Sierhuis, die nog wel voordeel had van zijn kennis. "Als je wilde meedoen in een pooltje, dan was het wel duidelijk dat je hem moest meenemen."

Lees meer:
0 reacties