Kasanwirjo op weg naar uitgang? "Ineens van een 9 naar een 3"

Neraysho Kasanwirjo
Neraysho Kasanwirjo Foto: © Pro Shots

Trainer Arne Slot is zich met zijn ploeg druk aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een speler die tot op heden nog niet heeft kunnen overtuigen is Neraysho Kasanwirjo. Hij kwam in de winterstop van het afgelopen seizoen over van FC Groningen. Arne Slot wil graag dat hij zich in de voorbereiding laat zien om kans te maken op meer minuten in het komende seizoen.

Trainer Arne Slot ziet dan ook dat de 21-jarige speler meer van zich moet laten zien. "Kasanwirjo heeft een half jaar gehad om zich aan te passen. Nu zijn deze weken wel bepalend voor wat zijn status is. Dit is een fase waarin iedere speler kan laten zien of hij wel of niet doorgegroeid is. Ik denk dat hij het laatste half jaar zeker wel stappen heeft gemaakt sinds hij van FC Groningen kwam. Dat was toen voor hem ook een soort cultuurshock, zeker gezien de situatie van FC Groningen op dat moment”, zo laat de oefenmeester weten tegenover De Telegraaf.

Slot ziet ook waar nog mogelijkheden liggen voor de jongeling. "Zijn grote focus zal liggen op het krijgen van stabiliteit in zijn prestaties. Je ziet bij hem absoluut de potentie voor Feyenoord 1. Maar er zijn ook acties, zoals het weggeven van die strafschop tegen Club Brugge afgelopen woensdag, dat hij ineens van een 9 naar een 3 gaat. Daar zit voor hem de grootste uitdaging. Niet of hij goed genoeg is, maar of hij stabiliteit als topspeler kan krijgen."

Lees meer:
0 reacties