Kleine groep FC Groningen-supporters demonstreert in Heerenveen

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag hebben ongeveer vijftien FC Groningen-supporters voor het Abe Lenstra Stadion gedemonstreerd. Zij waren het niet eens met het besluit van burgemeester Van der Zwan om het aantal uitsupporters te halveren.

De supporters van FC Groningen besloten na aanleiding van het besluit de wedstrijd te boycotten en thuis te blijven. Wel wilden ze een demonstratie organiseren tijdens de wedstrijd. De gemeente Heerenveen had toestemming gegeven voor maximaal 249 demonstranten. Daarvan kwamen er maar vijftien. Volgens RTV Noord hoopte John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen op zo'n dertig man.

Burgemeester Van der Zwan zag het genoodzaakt het aantal uitsupporters te beperken vanwege veiligheidsredenen. "Dat geldt voor iedereen, in en om het stadion. Het mag niet zo zijn dat personeel, toeschouwers, spelers, politiemensen of stewards zich onveilig voelen." Eerdere ongeregeldheden speelden mee in de besluitvorming.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties