Kritiek op Joey Kooij neemt toe na dubieuze kaart: "Kan nooit!"

Joey Kooij deelt een rode kaart uit
Joey Kooij deelt een rode kaart uit Foto: © Pro Shots

FC Groningen ging zaterdagavond in de slotfase pijnlijk onderuit tegen Feyenoord. Opvallend was de rode kaart voor Isak Määttä, die met twee keer geel het veld moest verlaten.

Määttä kreeg een tweede gele kaart, nadat hij de bal hard tegen Jahanbakhsh schoot. Niet duidelijk of het bewust op hem gericht was, of dat Määttä de bal weg wilde schieten. Scheidsrechter Joey Kooij dacht aan dat eerste en stuurde de Noor met zijn tweede gele kaart van het veld af.

FC Groningen-doelman Michael Verrips snapte er weinig van: "Het is in mijn optiek een hele slechte beslissing. De bal is in, er is niet gefloten voor een overtreding of iets. Op dat moment probeert hij de bal weg te schieten en komt die tegen die jongen aan. Als het spel stil had gelegen was het een ander verhaal, maar nu was het spel gaande. Dan kan het nooit een gele kaart zijn."

Verrips baalde ook dat de VAR niet mocht ingrijpen: "Hij probeert de bal gewoon weg te schieten. Die bal is niet eens in de buurt van uit, dat kan nooit een gele kaart zijn! Ik snap ook niet dat de VAR niet heeft ingegrepen. Die VAR is er om spelers te beschermen, dat het geen rode kaart zou moeten zijn", besluit de doelman tegenover ESPN. De VAR mocht overigens niet ingrijpen, omdat het om een gele kaart ging.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties