'Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?''

Peter Hyballa ziet een streep zetten onder het seizoen als het meest realistische scenario. Volgens de trainer van NAC Breda is het 'ethisch gezien niet verantwoord om nu te voetballen'.

Tegelijkertijd vraagt hij zich af of die beslissing nu al genomen moet worden. ''Mijn eerste gedachte als trainer is dat tijdrekken geen slecht idee is. Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen?'', vraagt hij zich hardop af in BN de Stem.

Hyballa merkt dat de voetbalwereld zich kenmerkt door egoïsme. ''Bij ieder journaal zeggen ze dat het nog maar het begin is en wij praten over voetbal. Dat voelt niet goed. Als je een grote moraal apostel bent, moet je niet in de voetballerij zijn. In deze wereld, mijn wereld, draait het ordinair om geld, geld, geld. Bijna iedereen in het voetbal denkt eerst aan zichzelf, vervolgens aan zichzelf en daarna aan zichzelf.''

Volgens Hyballa ga je 'normaal gedrag niet vinden in de voetbalwereld'. ''Een gemiddelde speler in de Eredivisie verdient meer dan de minister-president die een land bestuurt tijdens een natuurramp en de economische crisis die eraan komt. Die absurd hoge televisiegelden maken veel kapot. We leven in een absurde consumptiemaatschappij. Het is tijd voor bezinning'', besluit de Duitse oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand