Langeler: "Zat geen structurele gedachte achter de jeugdopleiding"

Art Langeler
Art Langeler Foto: © Pro Shots

Art Langeler zag dit jaar meerdere jeugdproducten van FC Groningen doorbreken in het eerste elftal. De laatste jaren is er weinig met de talenten gebeurt, ondanks dat de Trots van het Noorden een goede opleiding heeft.

"Maar voorheen was het gewoon zo dat de hoofdtrainer kon kiezen wie hij dacht nodig te hebben en die jongens er dan bij haalde", legt Langeler uit in gesprek met Voetbal International. "Het potentieel in de opleiding is altijd groot geweest, maar er zat geen structurele gedachte achter, hoe je zo veel mogelijk jongens kon bedienen. En als je bij het eerste elftal anders werkt dan in de jeugd, is de kans minder groot dat die jongens meteen kunnen aansluiten. Daarin hebben we in de afgelopen twee jaar de juiste slag geslagen."

De opleiding was altijd al goed: de manier waarop spelers gekozen werden minder. "Want het succes van de opleiding is niet iets van de laatste jaren", vervolgt Langeler. "Dit is echt iets van de lange termijn, waar mensen als Peter Jeltema, Wouter Frencken, Gerard Kemkers en noem ze maar op een groot aandeel in hebben gehad."

"Er is hier in de afgelopen jaren gewoon heel goed en gestructureerd gewerkt, wat nu op een mooie manier tot uiting komt, met zo veel eigen jongens in het eerste elftal. Maar ook in de jaren hiervoor heeft de opleiding natuurlijk al veel goede spelers afgeleverd", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand