Lars Veldwijk dronken achter het stuur: "Dit is onacceptabel"

Lars Veldwijk namens Sparta
Lars Veldwijk namens Sparta Foto: © Pro Shots

Lars Veldwijk is maandag in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul gearresteerd vanwege rijden onder invloed. Zijn club Suwon City overweegt het contract van de 31-jarige spits per direct te ontbinden.

De oud-spits van onder meer Excelsior, PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta Rotterdam werd maandag om 04.00 uur lokale tijd aangehouden. Veldwijk moest een blaastest ondergaan en had teveel gedronken. Zijn rijbewijs is daarna ingevorderd.

Suwon City overweegt het contract van Veldwijk te ontbinden. "Rijden onder invloed is een misdrijf en wat mij betreft onacceptabel", zegt Suwon City-directeur Choi Soon-ho in de Zuid-Koreaanse pers. "Er is een precedent geschapen bij de zaak van Kunimoto bij Jeonbuk Hyundai Motors." Vorig jaar werd het contract van Kunimoto ontbonden bij Jeonbuk Hyundai Motors ontbonden na het rijden onder invloed.

Veldwijk speelt sinds de zomer van 2020 voor Suwon City, maar was daarvoor nog een half jaar actief bij Jeonbuk Hyundai Motors. De spits, die eerder een relatie had met presentatrice Monica Geuze, heeft nog een contract tot eind 2024.

Lees meer:
0 reacties