Leandro Bacuna: "Moet eerlijk bekennen dat ik best wel schrok"

Leandro Bacuna
Leandro Bacuna Foto: © Pro Shots

Leandro Bacuna is inmiddels 32 jaar oud en beleefde een tot dusver prachtige carrière die begon bij FC Groningen en hem jarenlang in Engeland bracht bij Aston Villa, Reading, Cardiff City en Watford. Inmiddels is hij terug op het oude nest en promoveerde met de Groningers naar de Eredivisie.

Tegenover Word Groter Magazine geeft de routinier aan hoe het voor Bacuna voelt om terug te zijn. “Ik kon al een keer eerder terugkeren, maar toen had ik het gevoel nog niet helemaal klaar te zijn in Engeland. Deze zomer was dat anders. Dick Lukkien werd trainer, die ken ik goed vanuit de jaren dat hij nog trainer in de Opleiding was. Ik wil de club graag weer helpen op het niveau waarop FC Groningen actief hoort te zijn. Daarnaast hebben mijn ouders, broer en vooral mijn moeder een grote rol gespeeld in mijn terugkeer. Terug naar Groningen, terug naar FC Groningen het voelde direct als thuiskomen.”

Bacuna is ook weer dicht bij zijn familie, hetgeen goed voelt. “Mijn moeder is heel belangrijk voor me. Zij heeft me gevormd en dankzij haar hebben mijn broertje en ik het gered in het profvoetbal. Van jongs af aan was ze met ons en ons voetbal bezig. Ook heb ik veel geleerd van mijn oudere broer. Hij redde het net niet in de jeugd bij Heerenveen en wilde dat zijn broertjes absoluut zouden slagen. Voor de valkuilen waarin hij is getrapt, heeft hij Juninho en mij kunnen behoeden”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties