Leandro Bacuna: "Online ging een verhaal rond, dat klopte niet"

Leandro Bacuna
Leandro Bacuna Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2022 raakte Leandro Bacuna voor het eerst in zijn carrière transfervij. Hij wilde zijn kans verzilveren, maar aanbiedingen van clubs bleven maar uit, zo laat hij weten in een interview met Word Groter Magazine.

Bacuna baalt van die periode in zijn carrière. "Dat was een heel moeilijke periode. Cardiff had al aangegeven door te selecteren en ik wilde blijven gaan voor mijn kans. Toen die niet kwam, koos ik ervoor om mijn contract uit te dienen. Eerlijk; ik heb altijd gedacht dat mijn CV goed genoeg was om wel weer een club te vinden, maar de aanbiedingen bleven uit. Het kwam ook omdat er een verhaal rondging dat ik heel lang geblesseerd was. Dat klopte niet, maar stond online en daardoor durfde niemand door te pakken."

Terugkijkend op die tijd had Bacuna het naar eigen zeggen anders moeten doen. "Ik kan nu zeggen dat ik de situatie niet handig heb aangepakt door aan te geven dat ik een blessure had, zonder dat er echt een probleem was. Het halve jaar zonder club was loodzwaar. Gelukkig pikte Watford me in december alsnog op. Een mooie club, waar ik in een half jaar tijd nog redelijk veel heb kunnen spelen."

Lees meer:
0 reacties