Leandro Bacuna onthult: "Contract zonder zaakwaarnemer geregeld"

Leandro Bacuna baalt
Leandro Bacuna baalt Foto: © Orange Pictures

Jongen van de club Leandro Bacuna keerde bijna een jaar geleden terug op de plek waar het voor hem allemaal begon: FC Groningen. Met de club promoveerde hij naar de Eredivisie, iets om trots op te zijn.

In gesprek met Wordt Groter Magazine doet hij een opvallende onthulling. "Weet je wat echt heel mooi is? Mijn contract bij FC Groningen hebben we zonder zaakwaarnemer geregeld. Johnsen en ik hebben met Wouter Gudde zelf alle gesprekken gevoerd. Heel leerzaam en ik weet nog toen we met de afrondende gesprekken bezig waren dat we samen wegreden, elkaar aankeken en bij beide tegelijk het besef kwam: ik zou weer gaan spelen voor mijn club, onze club, FC Groningen. Het maakt me echt trots om dit traject samen met hem te hebben gedaan."

Ook staat hij weer op een 'oude' positie. “Dit seizoen ben ik terug op de plek als vleugelspeler, net als in mijn eerste seizoen Premier League. Een fijne positie in het systeem waarin wij voetballen. Ik ben even mijn plek kwijt geweest en ook dit kan ik vooral mezelf verwijten. Misschien dacht ik te licht over de competitie. 'De KKD kan ik gemakkelijk aan, ik heb jaren Premier League gespeeld'. Het laat zien dat je als voetballer niet mag verslappen. Zelfs niet als je tien jaar op een hoog niveau in Engeland hebt gespeeld. Ik moet er hard voor blijven werken, net als toen ik er net bij kwam in 2008.”

Lees meer:
0 reacties