Leandro Bacuna terug bij FC Groningen: "Terug naar de roots"

Leandro Bacuna in gevecht om de bal met Michael Bradley
Leandro Bacuna in gevecht om de bal met Michael Bradley Foto: © Pro Shots

De 31-jarige middenvelder, Leandro Bacuna, keert terug bij FC Groningen. De club heeft via officiële kanalen gemeld dat ze een mondeling akkoord hebben bereikt met Bacuna. De middenvelder zal binnenkort een contract voor twee seizoenen ondertekenen, met een optie voor nog een extra jaar.

Bacuna heeft de keuze gemaakt om terug te keren naar de club waar zijn carrière begon. Op de clubwebsite spreekt Bacuna zijn enthousiasme uit over zijn aanstaande dienstverband: "Terug naar de roots, terug naar waar mijn familie nog altijd woont. Zij hebben een grote rol gespeeld in de keuze, net als alle mooie berichten die ik heb ontvangen van veel supporters. Ik heb een super goed gevoel om weer terug te zijn in Groningen."

In juli besloot Bacuna zijn conditie op peil te houden bij Groningen, nadat hij zelf een verzoek had ingediend bij de club. Aanvankelijk leek het er niet op dat de club kans maakte op een langer verblijf van de middenvelder, aangezien hij de afgelopen jaren succesvol was in Engeland en leek te streven naar een avontuur op een hoger niveau. Uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor een terugkeer naar FC Groningen.

Eerder speelde Bacuna tussen 2009 en 2013 al 126 officiële duels voor Groningen, waarin hij 17 doelpunten en 14 assists op zijn naam schreef. Daarna vertrok hij naar Aston Villa, waar hij drie seizoenen in de Premier League actief was, voornamelijk als rechtsback. Vervolgens kwam hij uit voor Reading, Cardiff City en Watford. In het afgelopen seizoen kwam hij voor Watford echter slechts 805 speelminuten in actie.

Lees meer:
0 reacties