Leeuwenburgh blikt terug: "Een achtbaan, vooral dit seizoen"

Peter Leeuwenburgh
Peter Leeuwenburgh Foto: © Pro Shots

Peter Leeuwenburg kreeg rood in de verloren wedstrijd tegen Vitesse en speelde zodoende zijn laatste duel voor FC Groningen. In gesprek met RTV Noord blikt hij terug op het moment van zijn kaart en het dramatische seizoen.

De doelmand had even een momentje voor zichzelf nodig na zijn rode kaart. "In een split second had ik het idee dat ik de bal met een sliding nog kon onderscheppen, maar dat lukte niet. Maar meer dan een schampje was het niet. Na die rode kaart heb ik in de kleedkamer even alles laten bezinken. Ik heb eigenlijk niets meer van de wedstrijd gezien. Het was een kutmoment en ik voelde leegte. Je hebt dan ook geen behoefte om de rest te zien. Het stond niet op de planning dat dit de laatste wedstrijd was van mij."

Hoe hij zijn periode bij Groningen kort zou omschrijven vond Leeuwenburgh lastig. "Kort kan bijna niet. Het was een achtbaan, vooral dit seizoen, dat voelt alsof het drie of vier jaar heeft geduurd." Waar de doelman volgend seizoen te bewonderen is, is nog niet duidelijk, zo zegt hij. "Er lopen gesprekken met andere clubs, maar er is nog niks concreet. Daarmee zijn voor mij alle opties nog open."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand