Letschert: "Dochtertje belandde in ziekenhuis en ging achteruit"

Timo Letschert
Timo Letschert Foto: © Orange Pictures

Timo Letschert speelde op 23 september 2021 zijn laatste wedstrijd voor AZ, dat deze week zijn contract ontbond. De 29-jarige verdediger werd destijds al na twintig minuten gewisseld tegen FC Twente (3-1) en besloot De Grolsch Veste voortijdig te verlaten.

De oud-speler van FC Utrecht doet nu uit de doeken wat er zich toen afspeelde. "Het moet geen huilstuk worden", zegt Letschert in De Telegraaf. "Ik heb mijn privéproblemen altijd voor mezelf gehouden binnen de club, omdat ik het gevoel had dat ik die kon uitschakelen en in staat was lekker te spelen. Dat de wedstrijden zelfs een goede afleiding zouden zijn. Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde en niet tegen FC Twente te spelen."

De verdediger kreeg tien dagen voor het duel met FC Twente een dochtertje, genaamd Indi. "Daar ging het op dat moment niet goed mee, ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit", legt Letschert uit. "Ze kreeg geen voeding meer binnen, werd moeilijk wakker en was eigenlijk alleen nog maar aan het slapen. De impact daarvan heb ik als jonge vader onderschat. Ik dacht dat ik mijn verstand op nul kon zetten, maar dat was niet zo. Tegen Twente lukte het niet om te presteren en na afloop raakte ik in een diep dal."

Timo Letschert
Letschert vertrekt per direct bij AZ: "Geen perspectief meer" Lees ook

Letschert was gesloopt na het duel met FC Twente, waarin hij tweemaal in de fout ging en zat treurend in de catacomben. "Ik heb er van alles aan gedaan om contact te krijgen met de technische staf en tot drie kwartier na de wedstrijd gewacht. Voor mijn gevoel kreeg ik van één staflid uiteindelijk een akkoord om te mogen vertrekken, dus vandaar dat ik met eigen vervoer vertrok. Maar de volgende dag bleek dat een miscommunicatie, kreeg ik een wedstrijd schorsing en een geldboete."

Daarna kwam het niet meer goed tussen Letschert en trainer Pascal Jansen, die de verdediger niet meer opstelde. "Een aantal dagen na de wedstrijd heb ik mijn situatie uitgelegd. Maar daarmee heb ik bij hem blijkbaar geen snaar geraakt waardoor hij begrip voor me kon opbrengen. Zonder zijn vertrouwen slaagde ik er vervolgens niet in om me terug te knokken in de basis, omdat ik voor mijn gezinnetje koos. Dat was op dat moment het enige dat telde."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
vr 7 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
RKC Waalwijk -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 Excelsior 7 -8 9
11 NEC 7 2 8
12 FC Groningen 7 -5 8
13 Go Ahead Eagles 7 -5 6
14 Vitesse 7 -9 5
Bekijk de hele stand