Levchenko duidelijk: duel FC Groningen had gestaakt moeten worden

Evgeniy Levchenko
Evgeniy Levchenko Foto: © NESimages

Evgeniy Levchenko vindt dat FC Twente afgelopen zondag in had moeten grijpen bij de spreekkoren van de FC Twente-supporters richting de FC Groningen-fans. Minutenlang klonk 'het zijn de homo's van Groningen' door De Grolsch Veste.

Levchenko, die het ook jammer vond dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü en Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi de OneLove-aanvoerdersband niet wilden dragen, spreekt zich hardop uit tegen de spreekkoren. "Juist op het moment dat we aandacht wilden voor gelijke rechten voor álle mensen komt het onderwerp op deze manier in het nieuws", zegt de voorzitter van de spelersvakbond VVCS tegenover de Tubantia. "Dit is pijnlijk en overschaduwt de speelronde."

FC Twente had de mogelijkheid om de wedstrijd stil te leggen, maar greep niet in. Levchenko vindt dat wel ingegrepen had moeten worden. "We hebben afgesproken om bij racistische spreekkoren de wedstrijd per direct te staken. Doe het dan ook bij homo-spreekkoren", meent de oud-speler van FC Groningen. "Ik denk dat het een heel mooi en belangrijk signaal zou zijn als spelers, bestuur en scheidsrechters zeggen: dit accepteren we niet. Ja, zeggen mensen dan, 'maar dan kun je elke vijf minuten wel de wedstrijd staken'. Nou ja, dat moet dan maar."

De KNVB laat weten 'op dit moment nog niet zoveel te kunnen zeggen' over de spreekkoren. "Wij wachten de rapportage van de thuisspelende club - in dit geval FC Twente - af. Clubs hebben nog tot aanstaande donderdag de tijd om deze in te leveren bij wedstrijdzaken", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties