Levchenko over succesvolle Jans: "Weinig trainers die dat kunnen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Evgeniy Levchenko ontmoette Ron Jans in 2005. In plaats van over voetbal, praatte het duo voornamelijk over geschiedkundige zaken als Napoleon Bonaparte. Destijds was Jans trainer van FC Groningen, nu gaat hij aan de slag bij FC Utrecht.

"Hij is veel meer dan ‘die voetbaltrainer’. Ook over andere aspecten kun je veel van hem leren", vertelt hij bij het Algemeen Dagblad. Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat Jans het goed gaat doen. "Het is geen toeval dat hij het bij bijna al zijn clubs geweldig heeft gedaan. FC Utrecht mag z’n handen dichtknijpen met Ron. Er zijn weinig trainers die zoveel uit spelers kunnen halen als hij."

Levchenko hoopt dat Jans de tijd en ruimte krijgt, ook als de resultaten in eerste instantie tegenvallen. "Ik hoop niet dat FC Utrecht ook hém snel weer slachtoffert, wanneer de resultaten in het begin tegenvallen. Een team smeden kost tijd, dat heb je niet van de ene op de andere dag geregeld. Krijgt hij die gelegenheid, dan breekt voor FC Utrecht een mooie periode aan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties