Luciano da Silva: "Ik had een dvd gekeken, ik was helemaal verliefd"

Da Silva bij zijn afscheid
Da Silva bij zijn afscheid Foto: © Pro Shots

Tijdens de coronacrisis besloot voormalig FC Groningen-doelman Luciano da Silva terug te keren naar Brazilië. Hier is hij momenteel niet met voetbal bezig en er is maar één club die daar verandering in kan brengen.

"Voor FC Groningen is het anders", vertelt Da Silva in gesprek met Soccernews. "Als zij mij naar Nederland willen halen, moet ik het wel overwegen, want Groningen zit in mijn hart. Alles wat ik nu heb, heb ik aan Groningen te danken. Zij hebben mij de kans gegeven om in een goede competitie te spelen."

Voordat Da Silva na Groningen vertrok, was hij een publiekslieveling in Antwerpen. "Ik had nog een half jaar contract bij Beerschot toen Henk Veldmate mij belde. Hij had mij een aanbieding gedaan om naar FC Groningen te komen, maar ik twijfelde nog een beetje. Daarna ging ik naar Groningen om naar de stad en het stadion te kijken. Dat zag er allemaal super mooi uit. De Nederlandse competitie is ook sterker dan de Belgische. En ik had een dvd gekeken, toen was ik helemaal verliefd. FC Groningen, de supporters en mooie stad. Ik kon gewoon geen nee zeggen", concludeert de oud-doelman.

Toch was het niet altijd makkelijk in Groningen. "In het begin van mijn carrière in Nederland was ik simpelweg niet goed genoeg. Ik kwam in een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s, een nieuw systeem van voetballen."

Da Silva blijkt veel aan Ron Jans gehad te hebben in die periode. "Hij heeft mij daarin geholpen, daar ben ik hem dankbaar voor. Hij maakte altijd tijd voor een praatje met mij en was sympathiek, dat is allemaal erg belangrijk voor een voetballer. Zelfs toen ik niet speelde of toen ik het moeilijk had, kwam hij naar mij toe om te vragen hoe het was", besluit de Braziliaan.

Lees meer:
0 reacties