Lukkien blikt vooruit op promotieduel: "Dat gaat doorslaggevend zijn"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

FC Groningen speelt vrijdagavond de promotiekraker tegen Roda JC in een uitverkocht Euroborg. Dick Lukkien heeft op de website van FC Groningen vooruitgeblikt op dit duel.

Om directe promotie veilig te stellen moet er gewonnen worden van de Limburgers. In alle andere gevallen is het Roda JC dat rechtstreeks promoveert en moet FC Groningen play-offs om promotie spelen. Bij de technische staf zijn ze zich ervan bewust dat er aangevallen moet worden.

Wel heeft Lukkien veel respect voor de tegenstander die vrijdagavond op bezoek komt. “Roda behoort tot één van de vier beste ploegen in de KKD. Zij hebben gedurende het gehele seizoen in de top gestaan en dat is knap. Ik denk dat beide ploegen op dit moment stabiel en goed zijn en dat de vorm van de dag en de kwaliteit die we kunnen brengen doorslaggevend gaan zijn.”

De laatste training van FC Groningen werd donderdagmorgen afgewerkt en hierbij waren zo’n 2000 fans aanwezig. Ook Lukkien merkt hoe de wedstrijd leeft in de stad. “Ongekend, het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren. Buiten dat we gisteren en vandaag in het stadion hebben getraind, hebben we niets anders gedaan dan normaal. Normale dingen doen. Dingen die bij ons passen. Dat doen we al een tijdje en dat heeft ons gebracht naar waar we nu zijn”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand