Lukkien blikt vooruit: "Wij kunnen mee op het hoogste niveau"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

Dick Lukkien blikt terug op een bewogen seizoen waar FC Groningen veel ups en downs heeft gekend. Uiteindelijk werd het seizoen alsnog bekroond met de promotie naar de Eredivisie.

"Een jaar geleden stonden de mensen nog op het veld met capuchons op, nu staan ze te janken uit emotie', genoot Lukkien na. "Volgens mij hadden we dit seizoen de hoogste bezettingsgraad sinds vier jaar, en dat in de KKD. Dat komt omdat de mensen zich herkennen in de ploeg en in het voetbal dat we gespeeld hebben. Daar wil men wel bij horen."

De grote vraag is natuurlijk of het elftal vol Groningse jongens zich ook in de Eredivisie kan handhaven. Lukkien wilde daar vrijdag nog niet op vooruitlopen. "Dat is voor nu niet zo belangrijk", zo stelt hij. "Ik vind dat wij dit seizoen echt een topprestatie hebben geleverd en daar gaan we even rustig van genieten. Ik denk best dat wij een spelersgroep hebben die meekan op het hoogste niveau, al zullen we natuurlijk wel wat versterkingen nodig hebben. Daar hebben we nog wel even de tijd voor en zullen we naar gaan kijken."

De tijd van kopen om het kopen lijkt in ieder geval wel voorbij te zijn. "Het kan best, presteren met jongens uit de regio. Als ze maar goed genoeg zijn", besloot Lukkien in gesprek met Voetbal International. "In Spanje doet Athletic Bilbao het ook met alleen maar spelers uit de eigen omgeving. Daar moeten we ons niet op blindstaren, maar we hebben hier gewoon een geweldige opleiding. De Onder-18 heeft een prachtig elftal, de Onder-16 ook, in de Onder-21 lopen een paar goede talenten rond… Daar moet je eerst naar kijken. Ik denk dat het voor de club een geweldig leerjaar is geweest, dat we dicht bij onszelf moeten blijven. Wat je in huis haalt is niet altijd beter dan wat je al in huis hebt. Daar is dit seizoen wel een heel mooi bewijs van geweest."

Lees meer:
0 reacties