Lukkien eerlijk: "Wij waren zaterdagochtend om 6.30 uur thuis"

Niemand gaf er na de eerste periode nog een stuiver voor, maar FC Groningen promoveerde afgelopen vrijdag direct naar de Eredivisie. Na een prachtige slotwedstrijd tegen Roda JC was het feest in het Hoge Noorden dit weekend compleet. Dick Lukkien had tussen al het feestgedruis door even tijd om te bellen met de mannen van De Eerste de Beste.

Lukkien beleefde een prachtig feest, net als de spelers en vele supporters. De trainer hierover: "Ik zal je zeggen dat ik wel merk dat ik ouder ben geworden, want ik was er zaterdagmiddag helemaal van af. Wij waren zaterdagochtend om 6.30 thuis. Toen heb ik drie uurtjes geslapen en zijn we weer de stad in gegaan met z’n allen. Toen ging om 20.00 het lichtje wel uit. Vandaag (zondag, red.) hadden we de huldiging en nu zitten we alweer in de stad. Dus een heftig weekend”, vertelt hij.

Lukkien geeft uitleg over de resultaten. “Ik denk dat het geluk is geweest dat we in die beginfase heel weinig punten hebben gepakt. Want stel dat we vijf of zes punten meer hadden gepakt, had ik misschien wel bedacht om aan hetzelfde vast te houden. Maar nu dachten we met de staf: dit kan gewoon niet. En als je dan al die jonge jongens op die training tekeer ziet gaan, dan is de keus eigen snel en simpel gemaakt. En we noemen de jonkies, maar we hebben wel een mix, hè. De oudere jongens hebben daar ook een rol in gespeeld.”

Al dagenlang werd er gedronken in Groningen, iets wat Lukkien ook graag mocht doen. "Ze kunnen niet alleen goed voetballen, maar ze kunnen ook geweldig drinken! Welke speler er deze dagen echt aan het pieken is? Thijmen Blokzijl en Jorg Schreuders, die twee moet ik gelijk noemen!”

Lees meer:
0 reacties