Lukkien: "Krijg er meteen kippenvel van als ik het daarover heb"

Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger
Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger Foto: © BSR Agency

Dick Lukkien ziet in hoe bijzonder zijn prestatie met FC Groningen is, de piepjonge selectie heeft laten zien dat het zich volwassen op kan stellen, wat zelfs tot verbazing leidde tot de hoofdtrainer van de ploeg uit Groningen.

"Daar zit inderdaad wel een risico in, maar je moet als trainer wel bij jezelf blijven', zo begint Lukkien in gesprek met Voetbal International. "Je weet hoe je je ploeg wil zien voetballen en je weet hoe de mensen op de tribunes de ploeg willen zien voetballen. Dan moet je kiezen voor de spelers die dat het beste kunnen uitvoeren."

Dat deze spelers negentien, twintig of 21 jaar oud zijn, maakte het iets ingewikkelder. "Want je weet dat de prestatiecurve dan kan fluctueren. Toch hebben we die keuze gemaakt. Sinds we deze weg zijn ingeslagen hebben we maar twee wedstrijden verloren. Ik krijg er meteen weer kippenvel van als ik het daarover heb", aldus de trotse hoofdtrainer van FC Groningen. 

"Dit is zó mooi om te zien… jongens als Valente, Schreuders en noem ze maar op, die zó veel hebben gedaan om deze club terug te brengen naar waar-ie hoort. Ik wist natuurlijk dat ze heel goed konden voetballen, maar ze hebben me absoluut verbaasd, ja. Het is iets waar ik ontzettend van kan genieten."

Lees meer:
0 reacties