Lukkien: "Krijg meteen weer kippenvel als ik het daarover heb"

Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger
Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger Foto: © BSR Agency

De talenten van FC Groningen wisten de club van een rampjaar te behouden. Juist jongelingen trokken Dick Lukkien en de zijnen uit het slop. 

"Daar zit inderdaad wel een risico in, maar je moet als trainer wel bij jezelf blijven", zegt de trainer bij Voetbal International. "Je weet hoe je je ploeg wil zien voetballen en je weet hoe de mensen op de tribunes de ploeg willen zien voetballen. Dan moet je kiezen voor de spelers die dat het beste kunnen uitvoeren."

De spelers die uiteindelijk presteerden voorin waren behoorlijk jong, niet makkelijk. "Want je weet dat de prestatiecurve dan kan fluctueren. Toch hebben we die keuze gemaakt", aldus Lukkien. "Sinds we deze weg zijn ingeslagen hebben we maar twee wedstrijden verloren. Ik krijg er meteen weer kippenvel van als ik het daarover heb".

"Dit is zó mooi om te zien… jongens als Valente, Schreuders en noem ze maar op, die zó veel hebben gedaan om deze club terug te brengen naar waar-ie hoort. Ik wist natuurlijk dat ze heel goed konden voetballen, maar ze hebben me absoluut verbaasd, ja. Het is iets waar ik ontzettend van kan genieten", besluit Lukkien.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand