Lukkien na nederlaag tegen Jong Utrecht: "Moeten ons schamen"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

FC Groningen-trainer Dick Lukkien was na afloop van het duel met Jong FC Utrecht (1-0 nederlaag) woedend. Volgens de trainer van de kampioenskandidaat moet het elftal zich schamen.

"Ik zie dit als een onnodige, maar niet als een onverdiende nederlaag", vertelt Lukkien bij ESPN. "Ik vind dat wij ons moeten schamen voor deze prestatie. We hebben veel te weinig gecreëerd en geven ook nog een goal weg. Ik heb een ploeg gezien die niet alles heeft gegeven. Dus ik ben heel ontevreden."

Vooral aanvallend liet de ploeg weinig zien. "Dat heeft te maken met de keuzes in de laatste dertig meter van het veld", ziet Lukkien. "De kwaliteit van de voorzetten, de passes naar de spits, zelfs in de zestien liepen we elkaar in de weg. Daar moeten wij met veel meer finesse en kwaliteit spelen. We hebben vandaag heel onbenullig gevoetbald."

"Ik ben er wel van geschrokken. We zijn wel heel diep weggezakt. Hier moet je vooral niet te veel positieve dingen noemen. Het was gewoon echt heel erg slecht. We moeten de hand in eigen boezem steken. Dit was promotiekandidaat-onwaardig", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties